Aston Martin Vantage GT4

Deze Aston Martin Vantage GT4 is van begin af aan opgebouwd als een pure racewagen en is de populairste GT4-racewagen ter wereld geworden.

De Vantage GT4 is een van de meest veelzijdige raceauto’s die ooit is geproduceerd en streed mee op circuitdagen en clubbijeenkomsten tot campagnes van raceteams van wereldklasse met professionele coureurs.

Dit prachtige exemplaar dat met veel plezier op de markt werd gebracht, werd voor het eerst geleverd in 2010 aan het beroemde raceteam en Le Mans-veteranen, Jota Sport. De eerste competitieve deelname van de auto zou zijn voor de legendarische en slopende 24 uur van Spa, auto was toen eigendom van Jota Sport Director, Simon Dolan, doorgewinterde racers Sam Hancock, Joe Twyman en Roger Willis. De auto finishte zonder incidenten en registreerde als eerste in zijn klasse tijdens zijn allereerste optreden.

Nog meer succes kwam op de 24 uur van Silverstone, in eigendom van Simon Dolan en Hancock met de toevoeging van Chris Poritt, op dat moment Aston Martins Chief Engineering. De auto finishte opnieuw zonder incidenten en behaalde een uitzonderlijke 2e plaats in zijn klasse en een 5e plaats overall.

Sinds die evenementen heeft de auto twee keer het legendarische Circuit Le Sarthe bezocht om deel te nemen aan de Aston Martin Festival Race, vlak voordat de 24-uurs begint. In 2012 werd de Aston Martin uitgebracht door niemand minder dan Mister Rowan Atkinson, die een zeer respectabele 7e plaats behaalde. In 2018, in eigendom van vader / zoon-duo, Stephen en Felix Archer, wist de auto opnieuw 23ste te eindigen in het algemeen klassement tegen hoger geklasseerde auto’s.
Deze Vantage presenteert prachtig voor een raceauto dankzij de nauwgezette voorbereiding en het onderhoud door Jota en cruciaal dat de auto nooit bij een ongeval betrokken is geweest.

  • Conditie: Gebruikt
  • Kleur exterieur: Wit
  • Kleur interieur: Zwart
  • Transmissie: Handgeschakeld
  • Aandrijving: Achter
  • Stuur: Links
Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Vergelijkbare voertuigen

    Scroll to top