Plymouth Special Deluxe

P14C cabriolet

Over de Plymouth Special Deluxe

Plymouth Special DeLuxe P14C Cabriolet 1942

- Slechts 62.788 mijl
- Gerestaureerd
- Zelden geziene Special DeLuxe uit 42'
- Black Out uitvoering
- Zeldzame Victoria cabrioletkap
- Rijdt & schakelt goed
- Originele radio
- Fabrieks MOPAR mistlampen vóór
- Rode lak & rode bekleding
- Overdrive & windscherm

Het betreft een Plymouth Special DeLuxe P14C Cabriolet uit 1942. Hij werd in 1942 geproduceerd en in januari 1943 nieuw gekocht door een vrouw die tijdens de tweede wereldoorlog als burgerpersoneel werkte op het presidio van de militaire basis van San Francisco. Vervolgens is hij door deze eigenaresse weggezet na zo'n 15.000 mijl te hebben gereden. Hier heeft hij gestaan tot 66', wanneer een brandweerman uit San Francisco hem kocht voor $25. De brandweerman heeft hem samen met wat hulpkrachten gerestaureerd en weer op de weg gekregen. Zijn zoon heeft hier onder anderen een tijdje mee gereden, maar kort hierna besefte de vader hoe speciaal zijn Plymouth was en reed hem al gauw met 17.000 mijl op de teller weer de garage in. Hier heeft hij voor een tijd gestaan terwijl er ondertussen ook aan gewerkt werd, maar weinig gereden. In 2004 besloot deze desbetreffende zoon om de Plymouth als "pensioenproject" te nemen. Samen met diverse lokale restauratie-experts zijn ze aan het werk gegaan met de restauratie. Het betreft dus een eerder gerestaureerd exemplaar, en dit is ook terug te zien aan de huidige nette staat. Hij is uitgevoerd met een witte "Victoria" cabrioletkap. 1942 was één van de laatste jaren waar de "Victoria"-stijl cabrioletkap beschikbaar was. Hiernaast zijn er slechts 2.804 Special DeLuxe modellen in 1942 geproduceerd, met momenteel nog minder dan 50 geregistreerd. Nog exclusiever, was het "Black Out" model. Deze modellen ontstonden doordat chroom/nikkel voor militair materiaal nodig was. De auto's die nog geproduceerd konden worden werden met laatste voorraad onderdelen zoals bumpers en sierlijsten gemonteerd. Er werden zelfs bumpers van hout gemaakt en overgespoten om auto's compleet te maken. De eigenaren kregen van de dealer een coupon die ze na de oorlog in konden leveren voor een chromen bumper. Deze laatste 1942-modellen staan bekend als de "Black Out" modellen. Als laatst is het ook de enige 42' cabriolet die gemaakt is in de fabriek in Los Angeles. In 2011 werd hij uiteindelijk vanuit Québec naar Nederland geëxporteerd en op kenteken geregistreerd. Sindsdien is hij in het bezit van dezelfde eigenaar.

Deze Plymouth Special DeLuxe P14C Cabriolet is uitgevoerd in een mooie opvallende rode kleur samen met rode bekleding. De unieke witte Victoria cabrioletkap verkeert in een mooie staat. Hij heeft een wit stuur en een rood dashboard. In het dashboard zit nog de originele radio. Voorop de bumper zitten er fabrieks MOPAR mistlampen gemonteerd. Hiernaast heeft hij nog Overdrive en een windscherm. De chroom bumpers en lijsten zijn van mooie kwaliteit. Onder de motorkap ligt er een 3.6 liter 6-cilinder motorblok wat 98pk produceert. Dit motorblok is gekoppeld aan een handgeschakelde 3-versnellingsbak die bedient wordt via het stuur. Hij heeft slechts 62.788 mijl gelopen, wat erg indrukwekkend is voor een auto van meer dan 80 jaar oud. Desondanks rijdt hij plezierig en schakelt soepel. Qua documentatie zijn er diverse registratiepapieren en informatieve documenten.

De Plymouth Special Deluxe P14C Cabriolet van 1942 was een iconische auto uit de jaren 40. Met zijn kenmerkende vormen en stijlvolle ontwerp vertegenwoordigde deze auto de Amerikaanse autotraditie te midden van oorlogsjaren. De productie werd echter beïnvloed door de oorlogsinspanningen, met beperkte beschikbaarheid van materialen. Slechts een beperkt aantal exemplaren rolde van de productielijn. Ondanks de uitdagingen markeerde deze Plymouth een tijdperk van doorzettingsvermogen en vakmanschap. Na de oorlog werd de autowereld getransformeerd, maar de P14C Cabriolet blijft een herinnering aan een unieke periode in de automotive geschiedenis.

Technisch

Kilometerstand 62.785 mi
Bouwjaar 1942
Kleur Rood
Interieurkleur Rood
Bekleding Leder
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine
Carrosserievorm Cabriolet
Aantal deuren 2
Aantal zitplaatsen 4
BTW/Marge marge
Kenteken AR-14-82
Aantal versnellingen 3
Vermogen 98 pk
Aantal cilinders 6
Cilinderinhoud 3567cc
Gewicht 1.570 kg

Neem contact op

Je ontvangt automatisch een kopie van deze mail.
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Robert Visser
Bel mij gerust voor persoonlijk advies
+31 6150 76059 WhatsApp
Prijs Verkocht
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
NL
Totaal Verkocht
Scroll to top