Ferrai 512BB

Over de Ferrai 512BB

Prachtige en zeer unieke Ferrari 512 BB met een aantoonbare kilometerstand van slechts 16.317 KM!

Deze Ferrari 512 is meer dan 40 jaar in familiebezit en in 1979 gekocht door René Herzog, destijds professioneel autocoureur en verzamelaar. De Ferrari is daarom altijd op het beste technische niveau onderhouden en verkeert in absolute topconditie! Het originele en zeer zeldzame Conolly beige lederen interieur met Daytona stoelen is in nieuwstaat. De 5-liter, 12-cilinder boxermotor loopt en klinkt geweldig. Het betreft de meest gewilde carburateurversie waar er slechts 929 van geproduceerd zijn.

Herzog reed professioneel in het tourwagenkampioenschap (voorloper van het huidige DTM) in de jaren 60 - 80. Onder andere het wereldkampioenschap sportwagen met verschillende Ferrari's 512 BB M en later op internationale klassieke autoraces met de Ferrari GTO, Ferrari SWB en Shelby Mustang. In 1971 nam Herzog samen met Herbert Müller in een Ferrari 512 M deel aan het sportwagenkampioenschap. In 1979 kocht hij deze Ferrari 512BB, de straatversie van de 512 M, om naar de races toe te rijden. De Ferrari werd destijds aangepast, onder andere speciale set bredere wielen, Spatbordverbreding achterzijde en een sportuitlaat.
Na 35 jaar heeft Rene Herzog het voertuig binnen de familie in 2014 verkocht aan zijn neef, de Ferrari bleef in Zwitserland en werd vanaf april 2017 naar Duitsland en dus naar de EU verhuisd.

Deze 512 BB beschikt over airconditioning en sigaretten-aansteker/asbak, maar is wel degelijk een niet-rokers voertuig. De Ferrari verkeert technisch in een absoluut excellente staat, het interieur is zo goed als nieuw.
In 2011/12 was de kilometerstand 016.013, bij deze stand heeft de laatste grote onderhoudsbeurt inclusief vervanging distributieriem plus enkele kleine restauratiewerkzaamheden plaatsgevonden voor een bedrag van bijna 40.000 Zwitserse Franken. De Ferrari is schadevrij, rookvrij en is nog in bezit van Duits kenteken. Alle wijzigingen zijn door de TÜV goedgekeurd, documentatie hiervan aanwezig. Tevens is een brief van Rene Herzog aanwezig waarin hij de historie en aanpassingen bevestigt.


Wij kunnen tevens de exportdocumenten voor u regelen. Eventueel met verzekering voor 2 weken is ook mogelijk!

Voor meer informatie of foto's van deze auto, bezoek onze website www.carrosso.com of neemt u gerust telefonisch contact met ons op.

Op dit moment hebben we in onze showroom circa 150 klassiekers en sportwagens staan.
U bent van harte welkom om deze te komen bekijken.

Voor in- en verkoop of inconsignatieverkoop van uw oldtimer/klassieker kunt u ook bij ons terecht.

Technisch

Kilometerstand 16.317 km
Kleur Rood
Interieurkleur Beige
Bekleding Leder
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof benzine
Carrosserievorm Coupé
Aantal deuren 2
BTW/Marge marge
Aantal versnellingen 5
Vermogen 358 pk
Aantal cilinders 12
Cilinderinhoud 4942cc

Neem contact op

Je ontvangt automatisch een kopie van deze mail.
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Robert Visser
Bel mij gerust voor persoonlijk advies
+31 6150 76059 WhatsApp
Prijs Verkocht
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
NL
Totaal Verkocht
Scroll to top