Renault Dauphine Gordini

1966  Renault Dauphine Gordini

Merk

Renault

Model

Dauphine Gordini

Bouwjaar

1966

Kleur

Rood

Stuur

LHD

Motor

845 cc 4 cilinder

Vermogen

36 Pk  27KW

Versnellingsbak

Handgeschakeld 4v.

Chassisnummer

0022470

Tellerstand

87.797 KM

Prijs

€  9.950,-

Omschrijving


Origineel Nederlands geleverde Renault Dauphine Gordini van 1966. Unieke auto omdat hij origineel is geleverd met schijfremmen rondom.


Deze zeldzame Dauphine Gordini is op 29/03/1966 nieuw geleverd door Van der Vliet en Bak te Goes (tegenwoordig: Auto Centrum Goes B.V.). Carrosserie en lak van deze Renault verkeren in hele mooie staat. De motor van deze Dauphine Gordini, welke zich achterin bevindt, is nog in goede staat en loopt netjes, tevens schakelt de handgeschakelde 4 versnellingsbak goed. Het interieur is in nette en originele staat, de hemelbekleding is onlangs vernieuwd.


De Renault Dauphine was een van de eerste prototypen welke werden uitgerust met een motor die erg veel leek op die van de 4CV, maar de uiteindelijke uitvoering ervan had een tot 845 cc vergrote cilinderinhoud. Auto werd officieel uitgebracht op 6 maart 1956, in het Paleis de Chaillot.


De Gordini werd, in tegenstelling tot de normale Dauphine, uitgerust met een 4 versnellingsbak, waarvan de eerste overbrenging nog steeds niet gesynchroniseerd was, maximum snelheid was door de ingreep van Gordini inmiddels gestegen tot 128 km/h. Hierdoor moest zelfs de snelheidsmeter worden aangepast: de maximum tellerstand van 130 km werd 150 km.

 

Zelfs de lijst met sportieve overwinningen groeide gestaag:


- Zege in de Duizend-Mijlrace

- Eerste plaats in het algemeen klassement van een van de zwaarste rally's van Monte-Carlo.

- Absolute overwinning in de Ronde van Corsica


Deze sportieve Renault Dauphine Gordini is een opzienbarende verschijning op de weg en staat klaar om ermee op uit te gaan !


Copyright  © All Rights Reserved